ienluftballong.blogg.se

Jag är så mycket bättre i fantasin

Sjukdomen

Publicerad 2014-06-30 14:19:55 i Allmänt,

Det är så svårt att inte beskylla sig själv för att man har blivit sjuk. Psykisk sjukdom är precis som vilken annan sjukdom, det är inget som man väljer det är inget som man ska bli behandlad annorlunda för att man drabbats av. Tyvärr har det en dålig stämpel, människor som drabbats av en psykisk sjukdom får det mycket svårare i livet. Många vågar inte nämna det av rädsla för att bli behandlad annorlunda. Många tycker att man får skylla sig själv, eller att man är så konstig och de blir lite rädda. 
 
Även många med psykiska sjukdomar har svårt att acceptera det, så även jag. Ja har svårt att se att ja drabbats av en sjukdom, jag är ingen sjukdom. Jag är jag, ja är alltid ja, men ja har drabbats av en sjukdom. En sjukdom som ja måste bekämpa en sjukdom som ja kan vinna över. Sen har ja drabbats av andra psykiska sjukdomar som ja inte kan vinna helt över men ja kan bli bättre och det ska ja...

Morning

Publicerad 2014-06-30 05:46:23 i Allmänt,

Tidigt på morgonen och ja kunde inte sova mer, vaknat till flera gånger under natten och drömt om jobbet och om allt ja säkert gjort fel. Alltid denna känslan av att ja gör saker fel, att ja kunde ha gjort saker på ett bättre sätt. Men ja hinner inte, tiden bara rinner iväg och ja hinner aldrig bli klar i tid ja jobbar alltid över utan att få betalt för det. 
 
 
En så talande bild, ja har fått alla redskap för att bli fri men ändå så gör ja det inte. Fattar inte att det ska vara så svårt, varför håller ja kvar i något som bara vill mig illa?

Jobb, jobba, jobb

Publicerad 2014-06-29 12:39:05 i Allmänt,

Är på jobbet och har rast, fick börja tidigare så nu har ja en halvtimmes rast. Det har gått bra, ja orkar detta ja gör det, ja behöver inte vara inlagd eller ledig, ja fixar att jobba hela sommaren, ja fixar det. Hör hur ja försöker intala mig själv att allt kommer bli bra, varje morgon innan ja ska till jobbet så intalar ja mig att ja fixar detta. Att ja kommer att orka med denna dagen oxå.
 
Sen kommer ja hem på em eller kvällen och då slår ångesten till och ja är för trött för att stå emot den. Så ja tar för många tabletter, eller något annat destruktivt, för ja orkar inte stå emot, ångesten blir för stark och jag blir för svag.  Men ja fortsätter att sätta ena foten framför den andra och kör på för ja vet att ja vill fixa detta, ja vet att för min skull behöver ja fixa detta. 
 
Tankarana vandrar och funderingar över min feta mage kommer krypande, hur den har blivit såhör uppblåst, fattar inte varför, eller det gör ja väl egentligen men ja borde ju vara lika tom i den som ja är i huvudet. Ja borde vara platt om mangen, ja borde inte vara såhär fet. Men vad spelar det egentligen för roll om ja är platt eller uppblåst,  vilken makt ska min mage ha över mitt liv, åh ja är så trött på mina tankar som bara förstör allt för mig ja önskar att ja kunde värja mig...
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela