ienluftballong.blogg.se

Jag är så mycket bättre i fantasin

Stressen

Publicerad 2014-11-19 07:16:56 i Allmänt,

Jäklar va stressig gårdagen var, ja skulle ha taktil massage från 10.15 till 11 men så råkade ja fastna nere med en i personalen så ja kom typ två minuter försenat och eftersom det ar prick trekvart så skulle ja inte hinna bli kvar i tid. Precis innan ja skulle gå upp kom de nämligen och sa att ja skulle till sjukgymnasten vid 11 och hon är i andra huset så det tar några minuter att ta sig dit. Men ja han precis i tid till henne, både hon men främst den taktila gjorde att ja kännde mig väldigt avspännd. 
 
Så till det roliga med gårdagen, ja han ju aldrig duscha fören det var efter frukten och efter miljöombytet. Så ja tänkte ta mig en dusch och få bort all olja från massagen då. Så när ja kom upp till mitt rum så visar det sig att det är stopp i alla avlopp. ingen toalett fungerar. Men smart som ja är så tänkte ja att ja kan nog duscha i alla fall. Men det var ett dummt drag, allt vatten åkte ut över golvet och sen var det badkar på min toalett. Detta kanske inte verkar så roligt men när ja och en annan skulle göra rent, alltså ja har inte skrattat så mycket sen ja kom hit. Det var vatten överallt och vi viste varken ut eller in. Men skam den som ger sig tillslut var mitt badrum skinande rent och efter att den största savloppsbilen ja sett drgagit ur allt slam så fungerade ju allt som vanligt igen.
 
Tänk va man kan bli stressade och ha roligt över så små saker, men det händer ju inte så mycket alls annars... Just, rörmockare är inte snygga

Long time no seen

Publicerad 2014-11-18 07:26:05 i Allmänt,

Nu var det väldigt längesedan ja skrev något här, det har väl hänt endel men inte så mycket. Ja mår fortfarande illa inför varje måltid och ja håller det alltid innom mig. Annars så har en helg förfluttit, ja har stickat klart ytterligare en halsduk och motivationsboken börjar snart bli full. Tänka att det finns så mångs fina citat som är så passande just i mitt liv just nu. Tillexempel "Somitimes we have to let go of what´s killing us, even if it´s killing us to let go".
 
Ja ja hade samtal i fredags med min behandlare, vi var ute och gick och pratade, väldigt skönt med lite variation och så fick ja andas lite havsluft. Vi kom fram tilll att denna veckan ska ja börja lägga upp min mat själv, efter igår känns det både bra och jobbigt. Sen ska ja få miljöombyte en kvart med personal varje dag och får följa med på ärendeturer. Ärendeturer kan vara att tillexempel åka till panduro och köpa pysselgrejor eller till någon affär och köpa sådant som är slut. 
 
I samtalet igår höll ja på att bryt ihop flera gånger, det känns som att ja inte har någon kontroll på mina tankar och känslor längre. Ja mår skit vid måltiderna och ja vågar eller vill inte visa det för någon så ja håller allt innom mig. Ändå känns det som ett måste att ha en personal nära, ja behöver det stödet som de ändå ger, men idag kommer det en ny så nu lär ja få flytta på mig. 
 
Sen har två av de finaste tjejerna här flyttat till uppföljningen, iofs bara över vägen men det är inte samma sak ändå. Tur att en jätte fin tjej är kvar så ja har någon att umgås med,  sen finns det ju andra snälla men inte på samma sätt, elller ja har inte kommit lika nära dem...

Motivation

Publicerad 2014-11-14 07:40:23 i Allmänt,

Ibland eller gaska ofta så börjar min motivation falera, ja tänker att ja egentligen inte vill bli frisk för det är ju detta ofriska som ja är bra på. Så nu har ja börjat med en mmotivationsbok, en bok där ja samlar bra citat som gör att ja tänker till en gång extra innan ja fastnar i hur "bra" ja hade det innan. Sen så fyller ja den med lite fina bilder och lite annat smått och gott. Det är faktiskt ett jättebra sätt att underhålla sig och hålla ångesten borta.
 
På gruppen igår så pratade vi om känslor, vilka som är mest dominerande i våra liv. Ja kom fram till att rädsla är den mest dominerande i mitt liv, ja är rädd och en del i rädslan är ångesten och det är ju den som dominerar mest i mitt liv. Ja har ju svårt att veta vad som är skillnaden på tankar och känslor eftersom vi i svenska språket gör det svårt för oss. Tillexempel så säger vi ofra "ja känner mig fet" men det är ju ingen känsla utan en tanke, man kan inte känna sig fet, det finns ingen känsla som heter känna sig fet känslan. Så ett bra sätt att tänka är att känslor känner vi i kroppen medan tankar tänker vi i huvudet. 
 
Självklart så bryter ja sen ihop under lunchen och flyr till mitt rum och bolltäcket, väldigt moget...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela