ienluftballong.blogg.se

Jag är så mycket bättre i fantasin

Dessa dagar vi kallar livet

Publicerad 2014-10-31 15:57:41 i Allmänt,

Nu har ja varit här på Capio sedan i tisdags, ja har ätit allt som satts framför mig, även en jäkla kanelbulle som var dagens fika. Jössenamn ja trodde ja skulle gå under. Har inte ätit socker på allt för många år och att då få en stor kanelbulle framför sig det gjorde mig halvt panikslagen, mesig jag vet....
 
Hur har det annars varit? ja ja har pratat lite med de andra patienterna inte så jätte mycket då ja hellre väljer att hantera min ångest under mitt bolltäcke. Där kan ja ligga och ha ont i magen och efter ett ta så släpper det och ja kan göra något vettigt typ, sticka eller något liknande. 
 
Idag ska vi ha "pärlgrej"(vore något för dig Sandra) vi ska pärla fuck cancer armband. En i parsonalen som fixat att vi skulle göra det, så nu är det bara att pärla, även om ja hellre hade velat kolla på dressyren på tv. 
 
Annars så är det helg nu och inget speciellt på schemat. Nästa vecka får ja börja vara med på gruppaktiviteter, så som mindefulness och basal kroppskännedom. Båda känner ja väl igen från DV där vi hade båda dessa grejer, även "gruppen" får ja vara med i, tror man disskuterar med varandra kring något förbestämt ämne. Ja antar att om min mage inte exploderat innan detta så kommer ja väl få veta allt eftersom vad det är mer exakt...

Mat mat mat

Publicerad 2014-10-29 15:30:19 i Allmänt,

Mat i stora lass är vad som gäller här, man kunde tycka att det var mycket på avdelningen men det är inget mot vad det är här. Tre smörgåsar, ett glas proviva, ett med katrinplommonjos och ett stort glas med oboy, å det var bara frukost. Lunchen är oxå gigantiskt, här är inga 2dl ris utan snarare 3,5dl plus det som är till som också är tillräckligt att man bara ska kunna bli mätt på det. Sen har vi fika vid 14 och då är det tex, två smörgåsar, jordgubbskräm med mjölk eller något liknande. Middagen är lika stor och självklart är det knäckemacka till båda måltiderna om man är vegetarian. Sen är det em fika, för att sen avsluta med en gigantiskt skål med sötad yoghurt med havrefras. 
 
Kan meddela att ja kommer se ut som en valross innom en månad här endast på att äta maten. Här krävs inga tre ND  per dag som de ska lägga till sedan. 
 
I övrigt så har ja inte gjort så mycket, mest legat och läst och stickat, rolig figur man är. Självklart övat min vighet och snart är ja nere i spagat....

Lååång dag

Publicerad 2014-10-28 19:08:33 i Allmänt,

Känns som att denna dagen aldrig tar slut, har hunnit med så otroligt mycket. Först hann ja med att packa om och packa ner det sista i alla mina sjuttielva väskor, hunnit laga en väska som gått sönder osv. Sen har ja haft utskrivningssamtal, ja sänker dina tabletter, ja tar bort detta....ja kände hur paniken spred sig i min kropp, NEJ ta inte bort mina lugnande.... Efter många om och men hade de i alla fall fixat e-recept på alla mina mediciner, fast självklart ytterligare en fundering kring om de skulle ta hand om mina mediciner när ja kom fram. 
 
När pappa hade kommit åkte vi alltså till apoteket självklart fick ja vänta hur länge som hellst för, "du har så många, vi måste ta alla som har kortare recept först". Sen hade de ändå inte alla mina mediciner så ja måste fixa ett imorgon.
 
Sen hela första tiden på capio är ju ett kapitell i sig. Men nu är ja framme och har ätit fika, middag och frukt... Imorgon är en ny dag!!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela