ienluftballong.blogg.se

Jag är så mycket bättre i fantasin

Det där med ångest

Publicerad 2015-03-31 18:07:01 i Allmänt,

Det var det där med ångest, den där känslan som gör att man får ont i bröstet som gör att man inte an andas som trycker ner en mot marken. Precis den känslan har ja nästan hela tiden, svagare eller starkare. Den tar musten ur mig, gör mig trött och kraftlös, gör mig svag och skakig. Just nu är den lite lugnare men när ja var påväg från stan höll den på att äta upp mig, ja slängde mig av bussen och fick stå i busskuren för att få tillbaka andningen. Ja hatar när den blir så extrem speciellt när ja i övrigt har haft en ganska ångestfri dag, ja har bara haft en liten gnagande känsla som är helt hanterbar. Men bara för att allt varit lugnt så kom denna ångestattack och förstörde allt. 
 
När ja sen kom hem fick ja ta mig en kall dusch för att få tillbaka andningen, gjorde min andningstrappa för att lugna ner mig. Så nu ligger ja halvdöd i soffan och försöker lugna ner kroppen, händerna skakar så att skriva detta var inte det lättaste. Men det gör att ja focuserar på något annat och på så sätt släpper alla negativa tankar som kom i samband med ångesten. 
 
Känner mig verkligen som ett fetto idag, ätit alldeles för mycket och magen är uppblåst som en tunna. Fick ett meddelande från en på min mottagning igår, de ska börja med en ny matgrupp nu i april så han ville träffa mig i nästa vecka för att prata lite inför den. Hoppas verkligen det är något som kan hjälpa mig för även om ja känner mig som en tunna så vet ja ju logiskt att ja inte har en tunna som mage...

Fika

Publicerad 2015-03-31 11:29:23 i Allmänt,

Idag ska ju iväg och fika med en vän, ja ska våga mig på att ta något gott till kaffet för ja vet att ja egentligen klarar av det. Ja har ätit massor med godfika på Capio så ja vet att ja klarar det. Men just nu ligger ja i soffan och har hinkat i mig massa kaffe och några salta pinnar, åh va ja älskar salta pinnar. Kanske inte den vanligaste craving saken men ja det är min grej helt enkelt. 
 
Ska bli så roligt att träffa min vän, vi brukar förska få in en fika i veckan för att det inte ska gå för lång tid mellan att vi ses. Det som är fint är att vi peppar varandra till att ta något gott till fikan, det blir tyvärr så att vi alltid tar samma. Som att vi inte vågar ta något som den andra inte äter, men men ja är glad att vi tar något sött och gott.
 
Ja är så trött på att allt i mitt liv handlar om mat, att ja hela tiden funderar på hur ja ska få i mig så lite som är möjligt. Att all denna ångest ligger och gror innom mig och att ja inte vet hur ja ska komma bort från den. Att den aldrig försvinner utan att den alltid finns där innom mig och gror. Ja vet ju att den aldrig kommer försvinna, att den alltid kommer finnas där och så små dåliga frön i mitt huvud. Men ja tänker försöka bli så stakr som möjligt så ja kan stå emot ångesten när den kommer...

Stallet

Publicerad 2015-03-29 19:50:46 i Allmänt,

Är så otroligt glad att ja har hästarna i mitt liv, vet inte hur det hade gått om ja inte hade haft stallet igår och idag. Kom ju hem från min vän med tankar på att ta mitt liv, men ja hade ju stallet och ja kan inte svika min vän. Så nu efter två dagar med stall, skit och ridning så känner ja mig stark nog att gå emot dessa känslor. Ja kännde när ja kom hem idag att nu tar ja tag i mitt liv, vilket slutade med FYRA smörgåsar och en hel massa ångest. Kom på mig själv med att tänka att detta är inte värt att ha ångest för detta kommer inte göra mig gigantisk tills imorgon. Är bara så rädd att ja ska väga massor på onsdag då ja måste väga mig, att ja ska vara så stor att de inte kommer vilja fortsätta hjälpa mig på min mottagning. Att de ska säga att ja är för fet och verkar klara mig utan hjälp från dem, samtidigt så vet ja ju att sjukdomen inte bara sitter i vikten att det är så mycket mer som spelar in. 
 
Annars idag har ja inte gjort mycket alls, somnade en stund under kedjetäcket. Kom på att ja va sä trött för att ja gick upp halv sex och vi hade ställt fram klockan en timma, halv fem är ju ganska tidigt för att vara en söndag. Sen har ja inte varit utanför dörren något mer idag, bara legat i soffan, borde få liggsår snart. Men det var kanske en sån här slappdag som ja beövde, eller ångesten nu innan ja ska sova och vet att ja bara legat ner hela dagen är ju inte att leka med men det som inte dödar det härdar...

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela