ienluftballong.blogg.se

Jag är så mycket bättre i fantasin

Samtal, samtal, samtal

Publicerad 2014-11-03 16:03:34 i Allmänt,

Japp idag har ja haft ett väldigt givande samtal med min behandlare, vi pratade om tankar och hur de påverkar våra känslor och handlingar. Ja ska börja med att fylla i en tankekarta, där ja kartlägger situationen, tankarna, känslorna och vilka beteenden som kommer ur dessa. Jätte bra sätt att börja nysta i olika jobbiga eller bara situationer som känns ovana och främmande.
 
Tex. Situation: Lunch. Tankar: Jättemycket mat. Ja kommer aldrig klara av att äta upp allt. Känslor: Ångest. Beteenden: Trycker i mog maten. Konsekvenser: Kännde mig stressad. Mådde inte bra. Mer ångest.
 
Sen gjorde vi en behandlingsplan, något som vi ska göra varje vecka där det står lite vad ja vill jobba med och vilka mål och delmål ja har. Det ska egentligen stå både vikt och längd men ja fick panik och fick igenom att hon tog bort vikten innan ja såg den. 
 
Angående vikten så känns det som att ja har gått upp mer denna veckan här än de 4 månaderna på sjukhuset. Helt sjukt att det är så. Känns verkligen som att ja inte kommer behöva några ND för att öka i vikt, lär nog vara uppe i ett normalt BMI nästa vecka redan. 
 
Sorry att ja är så dålig på att kommentera i era bloggar, ja läser dem, men sen försvinner kraften och ja orkar inte kommentera...
 

Kommentarer

Postat av: Linn

Publicerad 2014-11-03 23:42:46

Verkar som du har en jätte bra behandlare och att du kämpar på bra med allt :)
En fråga: är det sant att de går igenom alla ens grejer när man kommer dit? Känns läskigt att någon som man nyss träffat ska rota i alla ens väskor och sådant, jag skulle ha jätte svårt med det. Jag undrar därför att jag kanske kommer att få remiss dit snart!

Svar: Nej då de går inte igenom ens grejer, i alla fall inte mina och ja har svårt att tro att de gör det med någon annan heller. Däremot så står det att de kan hända att de kollar igenom ens saker senare om de misstänker att man har något man inte får ha. Men som sagt tror inte det sker så ofta det heller.Hoppas du får en remiss snart, just nu finns det flera platser så det kan nog gå ganska fort i så fall.
Kram
ienluftballong.blogg.se

Postat av: TicTacToe

Publicerad 2014-11-04 10:06:11

Härligt att du har fått en bra kontaktperson! :) Hoppas att hon kan hjälpa dig vidare psykiskt.

Angående detta med maten så har nog sjukhuset varit för "snälla" med maten, att du fått för lite för att kunna gå upp i vikt. Har man varit kraftigt underviktig så länge så räcker det inte med att bara äta utan man måste kraftigt öka på kosten.

Tycker du kämpar på så himla bra! Motivationskälla är du :)
kram

Svar: Tack gumman va du är goo. Ja ja tror också sjukhusets mat har varit för dålig näringsmässigt, men det är en väldigt omvälvande tid detta just nu...
Kram
ienluftballong.blogg.se

Postat av: Ida

Publicerad 2014-11-04 15:00:42

Du är en kämpe!!!! <3

Postat av: Linn

Publicerad 2014-11-04 22:03:45

Stor tack för ditt svar på min fråga :)
Jag hoppas verkligen att jag får komma dit snart, trots att det känns samtidigt jätte skrämmande med så stora mängder mat...

Svar: Klart du tycker det är skrämmande med så mycket mat. Kan lugna dig med att de flesta brukar börja med en halvportion och sen efter nån vecka gå över till helportion. Hoppas detta lugnar dig lite!!
ienluftballong.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela